A jedeme v tom zase - den 197.

23:08 Edit This 0 Comments »
Sárinčino kašlání přerostlo snesitelnou mez a moje mateřské radary zahlásily varovné upozornění, že začíná přituhovat. Od samého rána jsme řešili, kam s ní. Naše pediatrička je na dovolené, další lékaři mají plno...atd...až jsme dostali už po 7. košem a nezbylo nám než se vydat do univerzitní nemocnice v samém srdci Ženevy, což znamená minimálně 45 minut prodírání se Ženevským provozem. Theo cestu prospal, Sári stylově prokašlala.
Kráva před dětskou pohotovostí jen divně zírala a nevypadlo z ní ani bů, natož nějaký dobrý koblížek. Nestihli jsme se jaksi nasnídat.....
Vyšetřovací kóje se nám stala příbytkem na několik hodin. Sestra vyplnila papíry, optala se na léky, teplotu atakdále...
...připojila Sárince červení blikátko na prstík a skoro dvě hodiny se nic nedělo. Vlastně dělo. Sári se nudila a kroutila se na lehátku jak fena před porodem, Theo se snažil pochopit a následně prakticky předvést hydrauliku lůžka a utíkal nám do jiných kojí k jiným pacientům. Hulákal u toho tak, že by vyhrál soutěž o nejhlučnějšího návštěvníka prvního podlaží.
Pak přisla paní doktorka, poslechla plíce (při čemž se Sári nutně potřebovala drbat na zadečku a nenechala se od této činnosti odradit...když musíš, tak musíš..co nadělám). Pak šup na rentgen, šup zpátky, dlouho nic a diagnóza nám už známá. Zápal plic...asi nějaká bakterie ze školky si v Sárince našla zalíbení.
Pro jistotu odběr krve, při kterém Sári dost protestovala. Povídaly jsme si o tom a já jsem jí řekla, že dělala takovej rambajz, že se bacily lekly a už mažou pryč. Slovo "rambajz" se ujalo a Sári mi to ještě několikrát opakovala.
Domů jsme se dopotáceli kolem páté a děti téměř na jeden nádech sblajzly celou plechovku našich milovaných lilků plněných rýží v rajčatové omáčce.
Ulevilo se jí, ulevilo se nám a bude čím dál lépe....

0 komentářů: