Jezero jako moře - den 178.

23:30 Edit This 0 Comments »
Atrakcí dne byl výlet na kamínkovou pláž k Ženevskému jezeru ve Versoix. Sári se snažila ze souše zasypat jezero kamínkama a Theo si s týmže materiálem vyhrál jedna báseň. Novomanželé Zuzka s Pedrem Sárinku hodně bavili a ona se snažila zabavit je. Nakonec se jich chytla a opustila s nimi dobrovolně pláž s vidinou čokoládového koláče kdesi u bufetu.
Tady na fotce na mně Theo mačká pěstičkou, což znamená, že by si rád sosnul. Přišla jsem na to, že jakmile se k němu přiblížím na dotykovou vzdálenost, zacítí zásobárnu vápníkového moku a už se jen tak lehce od svého záměru odvést nenechá.
Takhle jsme se fotili před rokem a čtvrt. Na zádech byla tenkrát Sárinka a Theo si plaval v bazénku u mně v břiše. Taky to bylo hezké, ale už bych neměnila...
Naučná stezka po mole - sledovaly jsme volná místa, pavučiny i podvodní svět. Vše na čem může oko spočinout vyvolává otázku "a proč?," tak jsme se pěkně pobavily. Na jachty jsem specialistka. (což jsem do dnešního dne ani netušila)
Náš chlapíno se s vervou vrhá na vše poživatelné. Jeho "ňa," čímž imituje naše citoslovce dávání "na", slýcháme osmdesátkrát denně. Když nepochopíme co bylo předmětem zájmu, konverzace pokračuje Theovým "ňe." Toto doprovází i odstrkováním či zahazováním nechtěného, popřípadě se celý otáčí a loktem si dělá prostor. Pak následuje další a naléhavější "ňa."
Sárinka zaměstnává Zuzku a máchá sukénku ve vlnkách, aby mohla být zachráněna.
Zuzka má dnes ode mně hvězdičku za ochotné zapůjčení osobní váhy a hned zase černý puntík za to, že ji má tak blbě nastavenou, že mi ukazuje ůplně divná čísla. Procenta tuku a vody jsou zajímavá. Já bych ale potřebovala vědět také procento mlíka, na které tu svoji pečlivě vypracovanou váhu svádím. Za týden se s váhou uvidím zase a běda, jestli se nepolepší!
S babičkou se lumpačí a taky maj holky tajné dohody....jako, že se při slunečném dni chodí do pekárny na jahodovo- mangový sorbet atd. O některých věcech raději dělám, že nevím.
Smutná perlička krásného dne byl vyblinkaný obsah Theova žaludku při tatínkově sportovní jízdě po místních kruhových objezdech. Ani bych neřekla, kolik toho v sobě Theo měl.....ještě, že je autosedačka docela hluboká a doma nám teče teplá voda.

0 komentářů: