Stánek Páně - den 95.

0:04 Edit This 0 Comments »
Ráno jsme vyprovodili babičku na letiště. Sári se tam na pásech pro kufry zvážila a prvně jí na displeji problikla patnácka.
Z letiště jsme mezi dešťovými kapkami protančili na burzu a letem světem jí prošmejdili. Sári šla na jistotu a dotáhla nás k promočenému stánku se slovy: "Támhle maj hračky" a shodou okolností tam měli i plastová zvířátka, která nás pomalu a jistě začínají vytláčet z bytu. Pytlík za pět éček v nás našel nové majitele a my se doma mohli radovat z minimálně 20ti nových přírůstků. Kudlanka nábožná, rodinka zeber, slonů, lvů, moucha, vážka, luční koník...je jen letmý výčet dnes přijivších členů zvířátkové rodiny. V neposlední řadě jsme jako bonus objevili svítícího pavouka, který dnes osvětloval Sárince svět pod její peřinkou před usnutím.
Pár kusů s námi vycestovalo do kostela v Grilly, kde měl křest Martínek Tymrák. Sári se tak poprvé dostala do kostela na nějakou "akci" a už ví, že při obřadu sušenku prostě nedostane.
A já se trošku zastyděla, že jsem Sárince doma nepřehodila alespoň ty holinky za nějakou repre obuv. (o tepláčkách nemluvě..jsem zapomněla myslet no)..Svatá Trojice byla přítomná tak jako tak, tudíž o moc nešlo...snad...uklidňuju se...
Theo kus slavnosti prospal a druhou polovinu se snažil dostat k tatíkovu foťáku s vidinou odmontování blesku, zapatlání objektivu a okousnutí sluneční clony. Toho jediného, ke štěstí Daniela, dosáhl.
Sári si vymýšlela na dřevěných prolézačkách (lavicích) své vlastní hry a docela si vystačila. Jen ke konci křtu, při pomazávání temena Martínkova vonným olejem došlo k nehezké kolizi Sárinčiných zubů s uchem žirafy, která se neubránila a má teď již pouze jeden sluchový orgán. Ten druhý uložil tatínek do kapsy a věřím, že ho zlikviduje před tím, než by došlo někde na veřejnosti k faux pas, že zamordoval žirafu.
Oproti původnímu plánu jsme pokračovali na křtinové ejchuchu u Martínka doma a strávili tam skoro celé odpoledne. Sárinka se rozvášnila a rozbalila při kytaře svoje Děrvišské tance a točila se neúnavně - žel stále jen na jednu stranu, což ohrožuje bezpečí její, i přihlížejících.
Při pecce "Lá lá la bamba" se rozjela natolik, že do choreografie přidala i kotrmelce na dlaždičkách, které jsem k její nevoli musela předčasně zatrhnout. Povídající, a hlavně popíjející, účastníci akce totiž neměli nejmenší tušení, že se mezi jejich nohama odvíjí gymnastické představení a tak ani nemohli zohlednit prostorové požadavky mrštných nožek.
Theo měl na veselí vlastní názor a volil raději klid a čerstvý vzduch v ústraní.

0 komentářů: