Ardeche v mokru - den 73.

23:41 Edit This 0 Comments »
Dopoledne jsme se vypravili na trh do městečka Privas. Ardecheané jsou známí tím, že mají pevný vztah k přírodě a hýčkají si své místní produkty. V obchoďáku mají několik rajónů místních bioproduktů a i na trhu by bylo co kupovat. My jsme ochutnali semínkovej celozrnej chleba a při zpáteční cestě jsme museli koupit ještě jeden, aby bylo co k večeři. Ardík byl s námi a Sári se poprvé ponosila v novém andělském nosítku pro větší děti.
Tatínek byl za fotografa a my s Theem jsme ochotně pózovali jako živí figuranti pro propagaci  báječné fialkové mikiny Angel Wings.
Sári taky chtěla k mamincéééé. Kousek s nima takhle ujdu, ale ten kůň už byl váhově trošku přes limit.
Po návratu do naší sluje se otevřel na nebi kohoutek a voda začala téct proudem. Christián, Danielův kolega z Cernu, dojíždějící do Ardeche každý pátek 5 hodin, nás vzal na prohlídku mlýna.
K obědu bylo nědo fantastického. Na trhu jsme urvali poslední kilečko a půl speciálních mladých jarních brambůrek, kterým se říká Vánoční brambory. Osmažili jsme je i se šlupkou v oleji z hroznových semínek a ta lahoda...no to se nedá popsat. Pro mě byl tento oběd chuťovým zážitkem roku. Sári spořádala voňnavých brambůrek celou misku a já bych jich spořádala nepočítaně. Naštěstí nebyla porce bezedná a já se uchránila prasknutí.
Odpoledne jsme se ochomýtali po okolí a promokávali jsme a promokávali. Sári to vůbec nevadilo a naháněla šneky, dávali jim papat a tak vůbec je dětsky otravovala. Jeden po ní asi nebezpečně vyjel, protože ho musela umravnit. "Co mi to kradeš ty jeden...ty jeden...šneku!"
Tady nám Christián otevírá kanál, kam zalítl chlupatý balónek z pálkovací hry, zobrazené na dolní fotce. Sári si pro pomoc sama doběhla a volala "Christiáne, pojď" a pelášila k místu doličnému. Zachránce dostal od Sárinky malého šněčka a byl z toho upřímně dojat. Dal si ho do kapsy a pravil, že si ho položí na noční stolek. Že mu pěkná ulitka z dekoračního místěčka uleze je více než jisté.

0 komentářů: